Hastavuk, Türkiye’nin önde gelen beyaz et üreticilerinden biri olarak bilinmektedir. Balıkesir’de gerçekleşen bir törenle üreticilerine plaket vererek başarılarını ödüllendirmiştir. Üreten kişilere broiler üretiminin detayları anlatılarak, yaz mevsiminde uygulanacak tedbirler üzerinde durulmuştur. hurdacı Seminer konuları Aviagen firmasından Kifah Abutumeh ve Aviagen’den Ahmet Emrah Örtlek tarafından gerçekleştirilmiştir. Bu önemli bilgilendirmelerin ardından ödül törenine geçilmiştir.
HasTavuk A.Ş. Canlı Faaliyetler Müdürü Ümit Usta, yöneticilerle birlikte üreticilere başarı plaketi ve ödül vererek ödül törenini devam ettirmiştir. İlk olarak 3 özel ödül verilmiştir. En başarılı üretici olan Hayrettin gökgül, Joeun ölüm ortalaması en haut Dil Hüseyin Ünal Uğur, en haut Dil FCR ortalaması Semih Koyuncu ödüllerini almışlardır. Avrupa Üretim Verimliliği Faktörü EPEF’ye göre başarılı olan ilk 3 üretici 413,39 EPEF ile Mustafa Mut 3., 416,69 EPEF ile Yusuf Harıcıklı 2. ve en başarılı 420,45 EPEF ile Semih Koyuncu 1. olarak belirlenmiştir. Ayrıca ilk 25’e giren üreticilere sertifika takdim edilmiştir.
Ödül töreni üreticilerle birlikte bir fotoğraf çekimi ve beraber yenilen yemekle son bulmuştur. Törende konuşan Hastavuk Canlı Faaliyetler Müdürü Ümit Usta, “2023 yılında en başarılı üreticileri seçmek ve ödüllendirmek için bir araya geldik. Yaz döneminde üretim yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı unsurları hatırlatmak amacıyla üreticilerimizi bir araya getirdik. 250 üreticimizin bizimle birlikte olması bizleri çok mutlu etti. Yaz dönemi broiler üretimi mevsimsel değişikliklere karşı hassas olduğu için üreticilerin dikkat etmesi gerekiyor. Üreticilerimizle geçirdiğimiz bir yıldan sonra bugün ödüllerini alacaklar” demekte.